10 august 2020

Ajutor pentru deces

 

Fiind parte a activitatilor de prtectie sociala, instituirea fondului pentru ajutorul de deces, a atras inca de la infiintare, un mare numar de sustinatori.

       Prin Politicile interne, CAR PROGRESUL CFR a stabilit cu exactitate, conditii de participare si plafoane consistente pentru intrajutorarea familiilor membrului CAR decedat.

       Ajutorul nerambursabil în caz de deces este ajutorul social ce se acordă urmașilor membrilor C.A.R. PROGRESUL C.F.R. care au participat la fondul social pentru ajutor de deces.

       Acesta se acordă după 12 luni de la data înscrierii membrului cu contribuție la Fonndul pentru Ajutor de Deces.

       În cazul decesului unui membru, urmașii legali sau, în lipsa lor, persoanele care fac dovada că au îngrijit pe acesta, și, pe baza certificatului de deces în original, primesc de la C.A.R. fondul depus pentru deces, plus ajutorul social pentru înmormântare.

      Dreptul de a pretinde contribuția și ajutorul social se mențin timp de trei luni de la data decesului, după care se prescriu ca venit al casei.

     Neparticiparea la fondul mutual la o perioadă de 5 luni consecutive, duce la excluderea membrului din rândul participanților la fondul de ajutor de deces.

     În cazul retragerii sau excluderii membrului, acesta nu beneficiază de contribuția depusă, aceasta fiind o participație benevolă, mutuală a membrilor.

     Sumele incasate pot fi substantiale si , cu siguranta sunt de un real folos familiilor indurerate.