APROAPE DE TINE LA  “Simpozionul Național „Dimitrie Ghika-Comănești – In memoriam”

 

 

     “Orașul Comănești a găzduit sâmbătă, 4 august, cea de a VIII-a ediție a Simpozionului Național „Dimitrie Ghika-Comănești – In memoriam”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Cultural Științifică „Dimitrie Ghika-Comănești”, Primăria orașului Comănești, Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) al Academiei Române, Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comănești și de Centrul de Informare Europeană „Europe Direct Valea Totușului” Comănești și este parte integrantă a manifestărilor prilejuite de „Zilele orașului Comănești”, care au avut loc în perioada 3 – 5 august “.

www.bacauexpres.ro

            La Simpozion, au participat ca invitati speciali: Acad. CONSTANTIN TOMA, Acad. VIOREL BADESCU, Conf.cercetator dr. DUMITRU BULAT , Dr. VALENTIN MARIN.

   Au fost alaturi si oficialitatile locale in frunte cu Primarul orasului, Ec. VIOREL MIRON, profesori, fosti profesori si iubitori de cultura din orasul Comanesti.

            Atmosfera vizuala si auditiva a fost asigurata de cele două inedite expoziții, una de artă plastică și alta de fotografii istorice, semnate de talentata pictoriță Maya Malek (elevă în clasa a IV-a a Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” Comănești) și de expertul în artă militară Neculai Moghior (fost diector al Muzeului Militar din București, cetățean de onoare al orașului Comănești) dar si de Rebeca Yin, elevă în clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale „Ciprian Porumbescu” din Comănești, care a susținut mai multe intermezzo-uri muzicale pe parcursul prezentării lucrărilor.

            CAR PROGRESUL CFR a fost deasemeni present, la acest important eveniment,  prin reprezentantii sai dar, in acest an, a participat si la lansarea volumului cu  numarul 7 al Revistei COLUMNA, revista a Asoc.Cultural Stiintifice Dimitrie Ghika – Comanesti.

vezi: http://www.bacauexpres.ro/simpozion-national-dedicat-centenarului-la-comanesti/

                                                                                                                          Presedinte,

                                                                                                                       Ec.  Liviu Victor MAZILU