C.A.R. PROGRESUL C.F.R COMANESTI I.F.N. MEREU APROAPE DE TINE.

      Odata cu inaugurarea sediului central C.A.R. PROGRESUL C.F.R. Comanesti I.F.N. incheie o prima etapa in dezvoltarea sa.C.A.R. PROGRESUL C.F.R si-a inceput activitatea inca din anii 1970, cand functiona in cadrul sindicatului ceferistilor, deoarece nu avea personalitate juridica.

      Punctul de cotitura al casei il constituie anul 1997 anul cand C.A.R. PROGRESUL C.F.R Comanesti I.F.N. a devenit persoana juridica independenta, in baza Legii nr.122/1996. Astfel, casa a avut posibilitatea sa-si aleaga singura organele proprii de conducere si sa le numeasca pe cele de executie.

      La peste 25.000 de membrii in prezent acoperind suprafata a 5 judete cu 10 puncte de lucru in tara. Toti proveniti dintre salariatii ceferisti din zona, evidentele erau tinute manual, nu avea niciun salariat, iar activitatea se desfasura intr-o incapere de aproape 7,00 mp, amplasata pe peronul garii din localitate.

     Un al doilea moment si poate cel mai important pentru evolutia ulterioara a casei este anul 1998, anul in care institutia se muta in sediu propriu, in afara garii, evidenta contabila si cea a membrilor este implementata pe calculator, iar persoana care se ocupa cu partea executiva are statut de salariat. Este momentul care a declansat ascensiunea casei si a facut ca C.A.R. PROGRESUL C.F.R Comanesti I.F.N. sa ajunga astazi la nivelul la care a ajuns.

    In urma unei colaborari fructuoase cu o firma de specialitate, membrii pot beneficia de consultatii gratuite pentru optometrie (ochelari), iar ochelarii necesari pot fi procurati cu o reducere de 30% si plata in rate. De asemenea, la toate sediile de la sucursale, membrii isi pot achita facturile pentru utilitati si pot transmite sume de bani prin „Western Union”.

     In fiecare an C.A.R. PROGRESUL C.F.R Comanesti I.F.N. organizeaza tombole pentru toti membrii, unde, pe langa castigarea unor premii destul de consistente, beneficiaza si de programe artistice sustinute de profesionisti. Cu ocazia diferitelor sarbatori reli-gioase se acorda ajutoare in pachete cu alimente, iar in cazul decesului o anumita suma de bani. Totodata, membrii beneficiaza de imprumuturi cu dobanda promotionala la 8 Martie, la sarbatorile de Paste si Craciun sau la deschiderea anului scolar.

      Respectul si increderea in institutia noastra s-a castigat de-a lungul timpului, prin implicarea C.A.R. PROGRESUL C.F.R. Comanesti I.F.N. in activitati comunitare, de interes general, pentru oamenii din zona in care traiesc.   Extinderea activitatii casei, prin infiintarea de sucursale, atat in judet cat si in afara acestuia, a deschis calea catre cresterea numarului de membri, implicit a activelor productive, indicator de baza in aprecierea unei institutii financiare nebancare.

      Ca o preocupare permanenta pentru diversificarea serviciilor pentru membri, in special din punct de vedere social,C.A.R. PROGRESUL C.F.R Comanesti I.F.N. a deschis un cabinet medical, cu personal specializat, unde membrii beneficiaza de o serie de servicii medicale gratuite, cum ar fi: consultatiile medicale, masurarea tensiunii arteriale, masurarea oscilometriei, administrarea tratamentului de urgenta, efectuarea de masaj terapeutic regional, iar altele, la cerere, cu participare modica la cheltuieli ca: masurare colesterol, glicemie, efectuare EKG, osteodensitometrie.

      Suntem mandri cand spunem ca de serviciile noastre, diversificate, pe care le prestam, beneficiaza peste 18000 de membri.

   

DE CE C.A.R.  PROGRESUL C.F.R.  COMANESTI I.F.N.?

 • – pentru ca este o institutie financiara care prin serviciile oferite a reusit in scurt timp sa atraga membri din mai multe judetele ale tarii cum ar fi: Bacau, Harghita, Vrancea, Mures, Iasi, Neamt, Buzau si Galati.
 • – pentru ca ofera cele mai mari dobanzi la depuneri de fond social.
 • – pentru ca ofera imprumuturi garantate cu fondul social, cu giranti sau cu ipoteca.
 • – imprumuturile se acorda rapid la intocmirea  actelor necesare.

-pentru rambursarea anticipata a ratelor nu se percepe comisioane iar dobanda se recalculeaza in favoarea membrilor CAR.- fondul social al membrilor este purtator de dobanda real pozitiva, protejand sumele depuse de membrii in fata cresterii inflatiei.

CABINET MEDICAL

Ofera membrilor casei urmatoarele servicii:

 • – consultatie medicala;
 • – masurarea tensiunii arteriale;
 • – efectuarea analizelor de: glicemie, trigliceride, cholesterol, oscilometrie;
 • – administrare tratamente recomandate de medicul specialist;
 • – depistare osteoporoza;
 • – efectuare si interpretare EKG;
 • – consiliere nutritionala.