10 august 2020

Din Istoria Casei

        CAR PROGRESUL C.F.R si-a inceput activitatea inca din anii 1970, fara personalitate juridica,in cadrul sindicatului ceferistilor, din Statia CFR Comanesti, sub denumirea CAR. CFR. Comanesti.

        Punctul de cotitura al casei il constituie anul 1997 anul cand C.A.R.  C.F.R Comanesti a devenit persoana juridica independenta, in baza Legii nr.122/1996 si in baza Sentintei Civile nr. 12 din 18.03.1997 a Judecatoriei Moinesti.

       Astfel, casa a avut posibilitatea sa-si aleaga singura organele proprii de conducere si sa le numeasca pe cele de executie.

       Un al doilea moment si poate cel mai important pentru evolutia ulterioara a casei este anul 1998, anul in care institutia se muta in sediu propriu, in afara garii, evidenta contabila si cea a membrilor este implementata pe calculator, iar persoana care se ocupa cu partea executiva are statut de salariat. Este momentul care a declansat ascensiunea casei si a facut ca C.A.R. C.F.R Comanesti I.F.N. sa ajunga astazi la nivelul la care a ajuns.

       Ulterior, institutia s-a orientat spre infiintarea de noi puncte de lucru atat in zone rurale cat si in mediul urban dar o atentie deosebita a fost acordata si diversificarii serviciilor oferite membrilor.

        In anul 2017, prin Hotarare Judecatoreasca, institutia isi schimba denumirea in C.A.R. PROGRESUL C.F.R Comanesti I.F.N

      Cu  aproape 30.000 de membri, institutia acopera, astazi,   suprafata a 6 judete , avand 11 puncte de lucru in tara.